Архієпископ Тихон привітав нацгвардійців з Днем народження

1 липня 2020 року, свій 28-й День народження святкує 2 Галицька бригада Національної гвардії України. Привітати з річницею створення бригади до військової частини у м. Тернополі завітав архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон у супроводі духівника нацгвардійців митрофорного протоієрея Анатолія Залізницького. Архіпастир разом з присутніми помолився за захисників нашої держави і багатостраждальний український народ та висловив слова подяки усім воїнам, які стали на захист нашого суверенітету. Також побажавши міцного здоров’я і Божої допомоги владика Тихон подарував військовослужбовцям ікони.

Саме у 1992 році особовий склад бригади одним з перших склав присягу на вірність українському народові. А вже у вересні 1999 року Указом Президента бригаді присвоєно почесне найменування Галицька та вручено бойовий прапор.

Відтепер 2 Галицька бригада Національної гвардії України святкує свій День народження 1 липня. Зміни відбулись через осучаснення підходів до визначення річниць створення військових частин НГУ. Відповідний наказ МВС був виданий ще у жовтні 2019 року. Тому новою датою існування бригади слід вважати 1 липня 1992 року.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.