ЗВЕРНЕННЯ АРХІЄПИСКОПА ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО І БУЧАЦЬКОГО ТИХОНА З ПРИВОДУ НАПАДУ НА УКРАЇНУ

У цей час страшних випробувань для нашої України закликаю усіх,  хто  може боронити нашу Батьківщину духовно взяти приклад із тих, то боронить її зі зброєю в руках.  Найперше закликаю  молитись до Пречистої Владичиці Богородиці за перемогу нашого війська. Розуміючи свій священичий  обов`’язок  архіпастиря автокефальної православної церкви, утвердженій на українській землі, з Божим благословенням і смиренням перед Господом нашим Ісусом Христом звертаюся до священнослужителів та  парафіян УПЦ МП.

          Закликаю усіх вірних УПЦ МП незалежно від національної приналежності приєднуватись до релігійних громад Православної церкви України – не чекайте благословення від тих, хто молиться не Богу, а колаборує з пітьмою світу цього – путінським режимом. Наша спільна молитва  в українській церкві потрібна тим кращим синам і донькам, які  життя свої  молоді віддають у любові та  жертовності за ближнього свого, за Україну!

          Закликаю усіх думаючих священнослужителів УПЦ МП – не чекайте ніяких канонічних рішень від  синодів і соборів кривавої РПЦ і  владики Онуфрія!  Якщо Ви декларуєте себе на боці України –  негайно розвертайтеся  лицем до Батьківщини і долучайтеся до лона Православної Церкви України. Не бійтеся заборон з підстав порушення канону церковного, бійтеся брехні – це зброя сатани і путіна, що буде обернута проти вас, бійтеся гніву Господнього за маловірство і фарисейство. Архіпастири і пастири будьте відповідальними за тих, кого окормляєте духовно. Приймайте сміливі рішення. У нас ще є можливість каятися і молитися разом!

          Закликаю чинну владу в Тернопільській області звернутися до СБУ із відповідною заявою щодо відповідальності осіб, що здійснювали колабораційну діяльність в УПЦ МП для порушення кримінальних проваджень за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України. Закликаю органи СБУ  отримати відповідні ухвали українських судів про припинення діяльності релігійних організацій УПЦ МП в Тернопільській області та ліквідації Київської митрополії УПЦ МП.

          Православна Церква України – відкрита церква для християн у часи мирні, а найбільше – у часи  боротьби і випробувань! Разом з Богом і пліч-о-пліч з братами та сестрами у Христі ми переможемо!

Тихон

архієпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ (ПЦУ)

04 березня 2022 р.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.