Звернення до Шевчук Наталії Михайлівни

 Шевчук Наталії Михайлівні,

голові фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія

 

 

Наталіє Михайлівно!

 

Вимушений в дні Великого Посту звернутися до Вас із цим непростим листом.

Сподіваюсь, що до покаяння і очищення прагне і Ваша християнська душа. Маю надію, що спілкування та співпраця із Блаженнішим Митрополитом Мефодієм залишили у Вашому житті не стільки матеріальний слід, отримані знання і вміння, а найперше  приклад  глибокої  віри в Бога, любові до людей і Церкви, на теренах якої Ви мали честь прагнути та досягати життєвих цілей. Наскільки щирою є наша віра, якими насправді  є цілі і діла  відомо одному Творцю, за цим істинним знанням і буде істинне воздаяння. Ця вища справедливість буде застосована і до Митрополита, і до Єпископа, і до радників їхніх і помічників. Тому, маю намір закликати Вас до взаємопорозуміння та вчинення певних кроків, які б принесли  користь УАПЦ, щирою вірянкою якої Ви себе позиціонуєте.

Очоливши в вересні 2017 року Тернопільську єпархію УАПЦ, я доклав певних зусиль до вивчення документації єпархії, веб-ресурсів, що їй належать, а також розпочав інвентаризацію майна релігійної організації, яку представляю, і парафій, що входять до її складу.

На жаль, було виявлено вилучення з  канцелярії єпархії частини документації, зокрема, оригіналів первинної документації, пов’язаної із відчуженням Тернопільською єпархією руїн палацу 17-19 ст. та залишків будівництва гідроелектростанції в с. Нирків. Натомість копії вказаних документів були розміщені на сайтах uapc.te.ua та  patriarchia.org.ua. Особою, що розмістила зазначені копії, за змістом публікацій на цих сайтах є Шевчук Наталія Михайлівна, яка не повідомила про джерела та підстави отримання копій, а також існування дозволу на публікацію документів їх власника, тобто Тернопільської єпархії. Відсутність цих документів в єпархії робить неможливим проведення юридичного аналізу їх змісту, відображення відчуження нерухомості в обліку, а також здійснення обґрунтованого судового захисту у випадку необхідності його застосування.

Сайт  Тернопільської єпархії  uapc.te.ua, що визначений на головній сторінці як офіційний веб-сайт єпархії, було створено Вами за дорученням Архієпископа Мстислава. На даний час сайт адмініструється і використовується для розміщення інформації невідомими особами. Інформаційні «вкиди», що здійснюються цими особами, в більшості випадків є недостовірними, а інформація підробленою. Зрозуміло, що жодним чином її розміщення не ініціюється Тернопільською єпархією УАПЦ на згадуваному сайті. Зокрема,  відверто наклепницький характер має інформація в статтях  під назвами «Кириле, прийди. В Інтернеті опубліковано сенсаційне прохання УАПЦ увійти до складу РПЦ», «Службовий роман: Макарій + Кирил = Галицька митрополія?». Зазначені статті містять неправдиві твердження Шевчук Наталії Михайлівни щодо написання листа Главою УАПЦ Митрополитом Макарієм до Глави РПЦ Патріарха Кирила та фотокопію самого листа. Джерелом отримання листа зазначено таємничих «прихильників», що дістали його з «чийогось» портфеля. Чи здатні Ви зрозуміти наслідки таких своїх дій, якщо вважаєте себе освіченою і знаючою людиною, відповідальною громадянкою, і, найголовніше, послідовною християнкою?   

Вважаю, що таке використання сайту єпархії, є фактично його незаконним захопленням. Провокативний зміст публікацій, а також їх постійне супроводження Вашими, пані Наталіє, фотопортретами, ймовірно свідчить про Вашу безпосередню участь в захопленні сайту, а також в його наповненні відвертою неправдою.

Враховуючи  вищевказане,  я  вимагаю  від  Наталії  Михайлівни Шевчук:

  1. Повернути в канцелярію Тернопільської єпархії документи, які стосуються відчуження руїн палацу 17-19 століть та залишків будівництва гідроелектростанції  в с. Нирків. Пояснити джерела та підстави їх отримання.
  2. Припинити незаконне втручання у роботу сайту te.ua, передати всі облікові записи для управління сайтом правлячому архієрею Тернопільської єпархії.
  3. Здійснити спростування неправдивої інформації щодо написання листа Главою УАПЦ Митрополитом Макарієм до Глави РПЦ Патріарха Кирила «про відродження Галицької митрополії», вибачитися перед УАПЦ та Митрополитом Макарієм за шкоду, завдану його честі та гідності.
  4. З’явитися в правоохоронні органи та надати пояснення щодо порушень, які зазначені у заявах Патріархії УАПЦ та Тернопільської єпархії УАПЦ про незаконні дії Шевчук Н.М.

Додатково вимушений Вам наголосити, що у Вас (громадянки Шевчук Наталії Михайлівни) відсутні будь-які повноваження для представлення інтересів Тернопільської єпархії УАПЦ, в тому числі на  підписання, використання, копіювання, публікацію документів єпархії, незалежно від дати їх складання, і джерела, звідки вони можуть бути здобуті – з «портфеля», «рукава» чи від «старих і добрих друзів», або нібито з архіву Митрополита Мефодія.

В завершення свого листа маю нагоду вкотре закликати Вас поважати гідність та права інших людей, дотримуватись Закону Божого, який є основою для законів державних і, на моє переконання, повинен бути визначальним для прийняття рішень і вчинення дій для розвитку української церкви та української держави.

 

З любов’ю в серці

Єпископ  

+Тихон

No Comments

Post A Comment