РОЗПОРЯДЖЕННЯ АРХІЄПИСКОПА ТИХОНА ПРО СПІЛЬНУ МОЛИТВУ ЗА ПОБОЖНИЙ НАРОД НАШ І УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ

«Боже, Великий єдиний, нам Україну храни»!

Цей духовний гімн має велике історичне значення і особливо його слова звучать актуально і натхненно в сучасних умовах російської агресії проти України, пандемії та соціальної кризи. В нелегкий час випробувань українського народу ми повинні бути свідомими, бо саме в єдності дій і соборності душ можемо досягти величної мети – процвітання вільної і демократичної держави.

Наше прагнення збереження незалежності, територіальної цілісності та неподільності території України повинно об’єднати народ в бажанні будувати Українську державу заради мирного і щасливого життя майбутніх поколінь.

Єднаючи нас усіх у спільній молитві за побожний народ наш і українську державу благословляється 30 січня 2022 року у всіх храмах Тернопільсько-Бучацької єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) піднести додаткові особливі молитви за нашу Батьківщину. 

МОЛИТВА КОЛИ ВІТЧИЗНА В НЕБЕЗПЕЦІ

Господи Боже наш, Ти вислухав Мойсея, коли він простягав до Тебе руки, і народ ізраїльський зміцнив на амаликитян, озброїв Ісуса Навина на битву та повелів сонцю спинитися. Ти й нині, Владико, почуй нас, що молимося до Тебе. Зміцни силою Твоєю побожний народ наш, благослови його справи, примнож славу його перемогою над ворогом, зміцни всемогутньою Твоєю правицею нашу державу, збережи військо, пошли ангела Твого на зміцнення захисників народу нашого, подай нам усе, що просимо для спасіння; примири ворожнечу і мир утверди.

Простягни, Господи, невидиму правицю Твою, яка рабів Твоїх заступає в усьому. Тим же, кому судив Ти покласти душу свою на війні за віру православну, побожний народ наш і державу, прости їхні провини і в день праведної Твоєї відплати подай вінці нетління.

Бо Твоя є влада, Царство і сила, від Тебе допомогу всі приймаємо, на Тебе надію покладаємо і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.