Архієпископ Тихон відвідав найдавніший кам’яний храм Тернопільщини де звершив Божественну літургію та Таїнство Хрещення і Миропомазання над немовлям

12 лютого 2019 року, в день свята Собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, Високопреосвященнійший Тихон Архієпископ Тернопільський і Бучацький з Архіпастирським візитом відвідав с. Збручанське Борщівського деканату. Теплими словами і запашним короваєм зустріли свого Архіпастиря парафіяни храму святителя Миколая Чудотворця. Настоятель храму протоієрей Віктор Засадзінський піднісши хреста та попросивши благословення запросив Правлячого Архієрея очолити святкове богослужіння. Його Високопреосвященству співслужили духовенство Тернопільської єпархії. Під час богослужіння була піднесена молитва за Україну, воїнів-захисників та український народ. У проповіді до присутніх Архіпастир розповів про необхідність єднання в одну Українську  Церкву, сім’ями та родинами збиратися у храмах і спільно у молитві прославляти Бога.

Після богослужіння Владика Тихон привітав настоятеля отця Віктора з народженням донечки та звершив над нею Таїнство Хрещення і Миропомазання.

Храм святителя Миколая Чудотворця в с. Збручанському є найдавнішим кам’яним храмом Тернопільщини та одним з найстаріших у Західній Україні (кінець XIV ст.).

No Comments

Post A Comment