Звернення до Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія

Предстоятелю Православної Церкви України
Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України
ЕПІФАНІЮ

Ваше Блаженство!

Протягом багатьох років народ України молився Богу за об’єднання всіх трьох гілок українського православ’я в єдину Помісну Церкву. Історична подія народження Православної Церкви України відбулася саме з волі Божої та за молитвами українського народу, який прагнув єднання з світовим Православ’ям і сколихнула не тільки всю Україну, але й весь християнський світ. Отримання Томосу про автокефалію увінчало результат великої і об’єднаної праці задля євхаристійного єднання з Помісними Церквами.

Вся повнота Тернопільсько-Бучацької єпархії і надалі підтримує курс новоствореної Православної Церкви України та Вас, Ваше Блаженство, як законно обраного Предстоятеля визнаного Вселенською Матір’ю-Церквою. Ми дякуємо Богу за дарований шанс українцям жити в єдиній Православній сім’ї, молитися рідною мовою та бути канонічно визнаними.

Духовенство і віряни єпархії щиро підносять свої молитви до Творця за Вас, Блаженніший Владико, як духовного батька і керманича нашої Православної Церкви України, щоб Ви вели весь український народ правильним шляхом до спасіння в єдиній Церкві, в доброму здоров’ї, впевнено і непохитно.

Від імені повноти Тернопільсько-Бучацької
з любов’ю у Христі
+ Тихон
архієпископ Тернопільський і Бучацький

No Comments

Post A Comment